Súčasťou Beckovských slávností budú aj MS v hode vidlami

17.07.2013 Nové Mesto nad Váhom

Beckov 16. júla (TASR) – Tri dni plné atrakcií pre celú rodinu pripravili organizátori tohtoročných Beckovských slávností. Od piatka do nedele (19. – 21. 7.) si v Beckove prídu na svoje milovníci histórie, gurmáni i priaznivci kvalitnej hudby. Výzvou pre chlapov budú podľa organizátora slávností Mária Estergájoša tradičné majstrovstvá sveta v hode vidlami – Vidlomet 2013.

"Na návštevníkov Beckovských slávností čaká historický sprievod obcou, rytierske súboje, v podaní Bludných rytierov budú svedkami vojny vojvodu Stibora o delmajstra. Nebude chýbať dobová kuchyňa a remeselnícky jarmok, kde najlepší majstri ľudových remesiel z celého Slovenska ponúknu v stánkoch svoje produkty nielen na obdiv, ale aj na predaj. Najmladší návštevníci nájdu rozptýlenie v detskom kútiku na skákacom hrade, trampolínach a šmykľavkách," priblížil Estergájoš s tým, že pre záujemcov pripravili aj diskusné fóra na rôzne témy.

K pohode návštevníkov Beckovských slávností prispeje podľa neho aj kvalitná hudobná produkcia. O tú sa tento rok v Beckove postarajú Kristína, Peter Lipa, skupiny Vidiek, IMT Smile a do tanca budú hrať skupiny Maxim Turbulenc a Senzi Senzus.
 

Vyberte región